25 september 2023

Er is alweer een nieuwe hoogste depositorente. SME Bank - een nieuwe naam voor Nederland - vergoedt maar liefst 4,40% rente op een 1-jaars deposito. Geld vastzetten voor 6 maanden levert bij deze bank uit Litouwen 4,05% rente op, bij 9 maanden vast is dat 4,15%.

Vergelijk alle depositorentes

UPDATE!

SME Bank uit Litouwen

Voor een deposito bij SME Bank is de minimale inleg € 10.000. Zoals gebruikelijk bij deposito's is het geld niet tussentijds opneembaar, het staat vast voor de afgesproken periode. De bank is gevestigd in Litouwen - spaargeld bij SME Bank valt dan ook onder het Litouwse depositogarantiestelsel. Het garantiebedrag is daar net als in alle EU-landen € 100.000 per persoon, per bank.

Litouwen

Hoogste depositorente bij SME Bank

Spaarders die hun geld voor 6 maanden, 9 maanden of 1 jaar willen vastzetten ontvangen hiervoor bij SME Bank op dit moment de hoogste depositorente. Ook een deposito voor 4 jaar is mogelijk, daar is de rente bij andere banken echter hoger.

Bronbelasting in Litouwen

Een belangrijk aspect van sparen in Litouwen is de bronbelasting. Banken in Litouwen houden bronbelasting in bij het uitbetalen van de rente. Die belasting is 15% maar kan door Nederlandse belastingplichtigen met een Litouwse woonplaatsverklaring verlaagd worden naar 10%.

De overgebleven 10% bronbelasting kun je in Nederland verrekenen met de box 3 belasting over vermogen. Verrekening is echter alleen mogelijk voor spaarders die ook werkelijk belasting moeten betalen in box 3, dus meer vermogen hebben dan het heffingsvrije bedrag (€ 57.000 in 2023).

Deposito afsluiten via Raisin

Sparen bij SME Bank uit Litouwen kan vanuit Nederland eenvoudig via het internationale spaarplatform Raisin. Spaarders die eenmaal een account hebben bij Raisin kunnen daarna eenvoudig geld onderbrengen bij banken in allerlei landen binnen de Europese Unie (EU).

Raisin

Het openen van een nieuwe spaarrekening of deposito gaat met een bestaande Raisin-account zeer eenvoudig, net als het overhevelen van geld van de ene naar de andere bank. 

Deel via uw social media

Foto van Roland Bieleveldt

Roland Bieleveldt
Geschreven op maandag 25 september 2023

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.