30 januari 2024

Nog geen twee weken geleden schreef ik 'Hoogste spaarrente met ministapjes verder omhoog'. Vorige week vroeg ik me af of Santander voor hogere spaarrentes zou gaan zorgen... en wat denk je? Dat doen ze!

Spaarrekening Santander

De ministapjes waar het laatst over ging, dat waren renteverhogingen met 0,02%. Dat schiet niet echt op als het om het renteniveau gaat - banken doen dat alleen maar om de nummer 1 te worden in de vergelijking van spaarrekeningen zonder voorwaarden.

Hoogste spaarrentes zonder voorwaarden

Santander: van 3,20% naar 3,66%

Santander pakt het rigoureuzer aan: zij verhogen de spaarrente vandaag van 3,20% (nominaal) in één keer naar 3,66% (effectief). Dat zet tenminste zoden aan de dijk! Hoe zit het ook alweer met nominale en effectieve rente?

Rente spaarrekening Santander flink omhoog

Hoogste rente van alle spaarrekeningen

Met die renteverhoging staan ze duidelijk direct bovenaan in de vergelijking van spaarrekeningen zonder voorwaarden. Maar dat niet alleen: ook als je de spaarrekeningen mét voorwaarden meeneemt in de vergelijking geeft Santander op dit moment de allerhoogste rente. 

Vergelijk alle spaarrekeningen

Hoger dus nog dan Banca Progetto, terwijl dat een ingewikkelde spaarrekening met fikse voorwaarden is. Daarmee is Santander voor mij wel een serieuze nieuwe kandidaat-spaarbank.

Nieuwe spaarrekening in Nederland

De spaarrekening van Santander is nogal nieuw in Nederland: pas sinds vorige week kun je die afsluiten.

Santander Consumer Bank

Met deze grote rentesprong willen ze zichzelf duidelijk in de kijker spelen bij de Nederlandse spaarder. Logisch: dat is toch wel de enige manier om als bank in het buitenland spaargeld aan te trekken.

Openen in België

Het openen van een rekening bij Santander Consumer Bank gaat niet via Raisin - je doet dat direct bij de bank zelf. Daarvoor hoef je gelukkig niet in het Spaans te communiceren, het loopt via het Belgische bijkantoor en daarmee in het Nederlands.

Depositogarantiestelsel van Spanje

Het geld valt dan weer wel onder het Spaanse depositogarantiestelsel, dus niet onder de Nederlandse of Belgische spaargarantie. Dat is wel belangrijk om je te realiseren. Het garantiestelsel compenseert spaarders als de bank failliet zou gaan.

Santander: één van de grootste banken van Europa

Nu gaat het hier wel om een grote naam in de financiële wereld, Santander is één van de grootste banken van Europa.

Grootste banken van Europa

Bron: InsiderIntelligence.com

Dat geeft ons wel meer een gevoel van vertrouwen dan een onbekende banknaam uit Zuid- of Oost-Europa. Hoe is dat voor jou? Overweg jij sparen bij Santander Consumer Bank? Wij zijn benieuwd, mail ons vooral jouw overwegingen!

Deel via uw social media

Foto van Anneke Ranzato

Anneke Ranzato
Geschreven op dinsdag 30 januari 2024

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.