26 juli 2024

Zomervakantie, komkommertijd... is er eigenlijk wel iets te melden over spaarrekeningen en spaarrentes? Niet heel veel, daarom vat ik de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van sparen vandaag voor je samen:

  • Bijzondere aanpassing in de spaarrente bij bunq
  • 3 nieuwe aanbieders van deposito's in onze vergelijkingen.
  • Leuke actie bij Raisin voor grote spaarders die een flink bedrag voor langere tijd willen vastzetten.

Spaarrentes vergelijken

Bijzondere aanpassing in spaarrente bunq

First things first: wat gebeurt er bij bunq? Ze roepen van de daken dat nieuwe klanten daar kunnen profiteren van een fors hogere spaarrente. Klopt: als nieuwe klant krijg je tot 31 december 2024 een rente van 3,36%.

Hogere rente voor nieuw geld, lagere voor bestaande saldi

Dat is inderdaad een mooie rente! Maar hoe zit dat voor bestaande bunq-spaarders? Die krijgen voor het saldo dat al bij bunq stond juist een lagere rente voor hun kiezen... een verlaging van 2,46% naar 2,16%. Geld dat je extra op een bestaande bunq spaarrekening stort levert wél de hogere rente van 3,36% op. 

bunq Easy Savings

Geen fan van bunq

Ik ben er geen fan van. De rente voor bestaande klanten verlagen en nieuwe fors belonen met een veel hogere spaarrente. Hoe belangrijk vind je dan de klanten die je al hebt als bank? Maar ja, ik was al geen fan van bunq en misschien vind jij het wel een geweldig plan om nu geld over te zetten naar bunq?!

Hoogste spaarrente onder Nederlandse garantie

Met 3,36% krijg je met nieuwe stortingen bij bunq trouwens niet de hoogste spaarrente die je onder het Nederlandse garantiestelsel kunt krijgen. Bij Credit Europe hebben ze namelijk nog steeds de actierente van 3,50% lopen.

Actierentes niet in vergelijkingen

Deze hoogste spaarrentes zie je niet terug in onze vergelijkingen van spaarrekeningen. Daar houden we het altijd op de rente die geldt voor bestaande spaarrekeningen - actierentes staan daar niet. De hogere rente is een tijdelijke actie, die vind je wél terug in ons overzicht van Actierentes en in de toelichting bij de bunq spaarrekening:

Spaarrekening bunq

Nieuwe banken bij de deposito's

Wat je wel in onze vergelijkingen ziet: maar liefst 3 nieuwe banken, allemaal bij de deposito's. Of eigenlijk moet ik zeggen: 2 nieuwe banken en 1 nieuwe route naar een bank die we al hadden. Cryptisch hè? Ik ga het je uitleggen!

Het gebeurt wel vaker: een nieuwe bank in onze vergelijkingen. In de depositovergelijking zijn hebben we de laatste tijd 3 nieuwe aanbieders toegevoegd:

  • Quintet Private Bank - Luxemburg. Daarmee hebben we voor het eerst de mogelijkheid om in Luxemburg te sparen, onder het depositogarantiestelsel van Luxemburg. Jammer alleen dat de rentes niet interessant zijn. Met 3,15% voor 2 jaar vast (waar je maximaal 3,60% kunt krijgen) en 3,07% voor 3 jaar vast (hoogste is daar ook 3,60%) zou het mij verbazen als je op dit moment voor deze bank kiest. Maar wat niet is... kan nog komen.

  • Banco BNI Europa - Portugal. Ook hier: leuk, zo'n nieuwe bank in de lijst, maar als de rentes niet heel hoog zijn verwacht ik niet dat je er veel mee wilt.

Spaargeld bij Klarna: direct of via Raisin?

Heel verrassend is het niet dat Klarna direct met het Nederlandse publiek gaat communiceren. Dat doen ze immers ook al voor de uitgestelde betalingen, dus waarom dan niet voor sparen? Wat ik heel fascinerend vind is dat de rente die je krijgt voor een deposito bij Klarna direct hoger is dan wanneer je jouw spaargeld via Raisin bij Klarna neerzet:

Die 1-jaars rente van 3,56% is niet de allerhoogste in onze vergelijking van deposito's, maar wel met garantie in Zweden. Als jij wel een bedrag voor 1 jaar wilt vastzetten, liever niet in Litouwen, Letland of Italië - en vind je een Zweedse bank wel okay... dan kan dit een leuk aanbod voor je zijn.

Vooralsnog kun je direct bij Klarna alleen deposito's afsluiten, terwijl je via Raisin ook een flexibele spaarrekening bij Klarna kunt openen. Ook daarvoor geldt: wat niet is, kan natuurlijk nog komen. Zelf ben ik gewoon niet zo'n fan van Klarna, maar dat is heel persoonlijk.

Deposito's bij Klarna

Actie bij Raisin

Tot slot: bij het internationale spaarplatform Raisin hebben ze een actie voor spaarders die een groot bedrag vastzetten via hun platform.

Raisin

Bonus voor grote deposito's

De actie houdt in dat je een bonus krijgt voor een deposito vanaf een x-bedrag. Die bonus loopt op van €50 tot maar liefst €1.000 - maar voor die hoogste bonus moet je dan ook wel €300.000 of meer op een deposito voor tenminste 2 jaar vast zetten. Zet je €50.000 tot €99.000 vast, dan is de bonus €50. 

Ook voor bestaande klanten & combineren mag

Deze actie geldt ook voor bestaande klanten die nieuw geld inleggen om vast te zetten. Het bedrag hoeft niet in één deposito bij één bank, je kunt ook verschillende banken en deposito's combineren.

Vergelijk deposito's

Deel via uw social media

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.