16 oktober 2024

LeasePlan Bank heet vanaf nu Ayvens Bank. Hoewel de naam verandert, blijft er voor jou als spaarder veel hetzelfde. Het is belangrijk dat je weet wat er precies verandert en wat de gevolgen zijn van deze naamswijziging. Geen zorgen, je spaarrekening en spaargeld blijven net zo veilig en toegankelijk als altijd.

Waarom deze naamswijziging?

LeasePlan Bank, opgericht in 2010 om spaarders een scherpe rente en gebruiksvriendelijke online tools te bieden, heeft in 2024 de overstap gemaakt naar een nieuwe naam: Ayvens Bank. Dit is een direct gevolg van de fusie tussen ALD Automotive en LeasePlan in 2023, waarbij Ayvens ontstond als nieuwe naam voor het gezamenlijke mobiliteitsbedrijf. Nu krijgt ook de bank, als onderdeel van deze groep, dezelfde naam.

Wat betekent dit voor jouw spaargeld?

De grootste vraag die veel spaarders hebben, is natuurlijk: blijft mijn spaargeld veilig? Ja, dat blijft het. Net zoals voorheen valt je spaargeld onder de Nederlandse Depositogarantie. Dit betekent dat je tot €100.000 per rekeninghouder verzekerd bent. Hoewel Ayvens onderdeel is van de Franse bank Société Générale, verandert er niets aan de manier waarop je geld beschermd is. De bank blijft in Nederland actief onder de Nederlandse bankvergunning.

Wat verandert er voor jou als klant?

Als we de informatie van Ayvens bekijken, verandert er eigenlijk heel weinig voor jou. Je kunt gewoon blijven inloggen met je huidige gegevens, je rekeningnummer blijft hetzelfde en ook de voorwaarden van je spaarrekening veranderen niet. Als je de website van LeasePlan Bank bezoekt, word je automatisch doorgestuurd naar de nieuwe site van Ayvens Bank. Ook de app blijft hetzelfde functioneren, al vraagt de app binnenkort om een kleine update naar de nieuwe versie.

Conclusie

Voor zover wij kunnen zien, verandert er voor jou als klant weinig, behalve de naam van de bank. Je spaarrekening blijft zoals die was, je geld is nog steeds veilig en de service blijft hetzelfde als voorheen.

Check de huidige rentes van Ayvens
Vergelijk de rente van Ayvens met die van andere banken

Deel via uw social media

Foto van Roland Bieleveldt

Roland Bieleveldt
Geschreven op woensdag 16 oktober 2024

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.